Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Despre comprehensiunea textului și refulările în public ale mai marilor județului
Estetiq Med Clinic: Ai grijă de tenul tău, chiar și în sezonul rece!
“Porcul somon”, Mangalița, crește într-o fermă din Dumitra! Îl puteți cumpăra sau puteți primi sfaturi prețioase despre cum să-l creșteți!
Copiii de la Cheers, puși din nou pe fapte mari: Spectacol caritabil pentru Ionuț!
Sărbătoreşte cu super reduceri la Biasicom!
Patru apartamente cochete de vânzare, în mijlocul orașului...!
ESTETDERM: Epilare definitivă în câteva ședințe cu un laser medical de ultimă generație!
Frumusețe de cinci stele la Carolyne Beauty Center! Antonia a venit la inaugurare
Firmele din Bistrița angajează designer, operatori textile nețesute, controlori calitate și sudori / lăcătuși mecanici cu inițiativă!
Utilizatori online class errors:
  • Unable to record new visitor
  • Unable to delete visitors

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015VIDEO: Au venit tocmai din Chișinău, ca să ne dezvăluie frumusețea naturii de lângă noi

12/10/2017 15:43:24 Ioana BRADEA  
Nu i-a oprit nici ploaia, nici zăpada, nici arșița, s-au trezit cu noaptea în cap și au pornit-o pe coclauri, în zorii zilei, încercând să descopere și să imortalizeze frumusețile răpitoare din preajma campusului Tășuleasa Social. E vorba despre 10 studenți de la Academia de pictură „Stati Art” din Chișinău.

Ne-au contactat de la Casa Regală și ne-au întrebat dacă nu am fi dispuși să oferim campusul de la Tășuleasa pentru o școală de creație din Chișinău și, cu atât mai mult cu cât Principele Nicolae a fost voluntarul Tășuleasa Social, totdeauna am spus DA unor asemenea proiecte...”, a precizat Alin Uhlmann Ușeriu, președintele Tășuleasa Social, declarându-se uimit de entuziasmul tinerilor studenți din Chișinău care „s-au trezit la 5 dimineața, au mers pe ploaie, pe ninsoare, au constatat că și cerul se schimbă, zăpada se schimbă, s-au bucurat de orice fel de vreme...”.

La vernisajul expoziției a participat și Nicoleta Stati, fondatoarea Academiei de pictură „Stati Art”, iar profesoara de istoria artei a povestit pentru Bistrițeanul.ro că cele 150 de picturi realizate de studenții moldoveni în primele două ediții ale taberei sunt expuse și la Muzeul Județean, dar și la Casa Argintarului.

Este deja o provocare să ieși cu șevaletul în aer liber, dar iată că se poate: studenții din Chișinău ne dovedesc faptul că este o modalitate de a descoperi natura pe care vrem să o simțim mai aproape de noi – a remarcat istoricul de artă Vasile Duda, amintind de frumusețea cromatică a culorilor, de multitudinea nuanțelor de gri care ne dezvăluie spațialitatea peisajului, dar și de amprenta realismului rus care se observă în picturile studenților din Chișinău.

Carolina Leagul, Cristina Dragoi, Uzun Veaceaslav, Victor Teslaru, Maxim Malearciuc, Nicoleta Dabija și Maxim Romaniuc sunt doar o parte dintre talentații studenți din Chișinău ale căror lucrări pot fi admirate și cumpărate, în aceste zile, la Muzeul Județean și Casa Argintarului, ele fiind realizate în primele două ediții ale taberei de creație „Natura și arta”.

2299 vizualizari00000UTslsSoc_04.jpg :: Bistriteanul.ro
00000UTslsSoc_07.jpg :: Bistriteanul.ro
00000UTslsSoc_01.jpg :: Bistriteanul.ro
00000UTslsSoc_02.jpg :: Bistriteanul.ro
00000UTslsSoc_05.jpg :: Bistriteanul.ro
00000UTslsSoc_03.jpg :: Bistriteanul.ro
00000UTslsSoc_06.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro