Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
O bucată de pământ aduce venituri de sute de mii de lei unei comune. A fost nevoie de un proces de 5 ani pentru asta
EVENIMENT. Monumental, la Bistrița... O „creativitate sănătoasă și exuberantă”
OAMENI din Bistrița-Năsăud. Învățătoarea Sorina Pop – frumoasă, amuzantă, deșteaptă și sinceră (FOTO/VIDEO)
La Urgențe, medicii și asistentele muncesc dublu, până la epuizare
Linia Verde duce la desființarea parcărilor de pe Gheorghe Șincai și Dornei
POVEȘTI DIN SAT: Moartea lui Corbu
Aparatul minune Exilis Elite a ajuns la Bistrița! La Salon Claudia!
Regalia Home și IMP România Ind Bistrița fac angajări! Alte oferte de muncă atractive

  314 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Primăria Bistrița nu renunță la ideea locuințelor-container pentru săraci

13/02/2018 11:49:46 Bianca SARA  
Deși încă nicio locuință de necesitate nu a fost amenajată, Primăria Bistrița nu renunță la acest proiect și alocă bani și anul acesta pentru containere dedicate celor mai săraci dintre bistrițeni.

Ideea de locuințe de necesitate pentru cei mai săraci dintre bistrițeni este vehiculată de municipalitate de mai bine de 5 ani. Întrucât acestea, care au forma unor containere, îi vor găzdui pe cei care nu se pot adapta și nu își pot plăti nici măcar cheltuielile de la blocurile sociale, municipalitatea a avut probleme în a identifica un teren propice fără a determina revolta „vecinilor”, care au investit zeci de mii de euro în vile cochete. 

Variantele luate în calcul de municipalitate vizau aproape exclusiv cartierul Viișoara, spre disperarea locuitorilor din zonă, care nu sunt de acord ca acești oameni să locuiască atât de aproape.

Pentru bugetul de anul acesta, Primăria Bistrița a alocat din nou bani pentru acest proiect. Potrivit proiectului de buget, anul acesta vor merge 38.000 de lei pentru proiectarea locuințelor de necesitate.

Municipalitatea continuă să construiască și blocuri sociale, tot în Viișoara, unde deja s-a conturat un cartier care îi găzduiește pe cei cu posibilități materiale scăzute. Pentru proiectul tehnic și începerea execuției unui bloc a fost alocată suma de 135.000 de lei, iar pentru studiu de fezabilitate a altui bloc vor merge 75.000 de lei.

 

 

 

1370 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro