Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Despre comprehensiunea textului și refulările în public ale mai marilor județului
Estetiq Med Clinic: Ai grijă de tenul tău, chiar și în sezonul rece!
“Porcul somon”, Mangalița, crește într-o fermă din Dumitra! Îl puteți cumpăra sau puteți primi sfaturi prețioase despre cum să-l creșteți!
Copiii de la Cheers, puși din nou pe fapte mari: Spectacol caritabil pentru Ionuț!
Sărbătoreşte cu super reduceri la Biasicom!
Patru apartamente cochete de vânzare, în mijlocul orașului...!
ESTETDERM: Epilare definitivă în câteva ședințe cu un laser medical de ultimă generație!
Frumusețe de cinci stele la Carolyne Beauty Center! Antonia a venit la inaugurare
Firmele din Bistrița angajează designer, operatori textile nețesute, controlori calitate și sudori / lăcătuși mecanici cu inițiativă!
Utilizatori online class errors:
  • Unable to record new visitor
  • Unable to delete visitors

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Prietenia continuă! Oficialități din Bistrița au celebrat la Besançon cei 20 de ani de înfrățire

12/10/2017 09:17:23  
Am avea ce să învățăm de la francezii din Besançon, în domenii precum educaţie, cultură, promovarea artei populare, gestionare durabilă (fonduri forestiere), economie (parcuri industriale, incubatoare de afaceri) sau Serviciile de pompieri voluntari. S-au convins de asta și bistrițenii care au celebrat cei 20 de ani de înfrățire - la Besançon.

În perioada 7 - 10 octombrie 2017, o delegaţie condusă de primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu, a făcut o deplasare în orașul Besançon cu prilejul aniversării a de 20 de ani de la semnarea Cartei de înfrățire dintre cele două orașe.

Din delegația română au făcut parte membri ai Asociaţiei de prietenie franco-română Franche–Sylvanie, meșteri populari, precum și reprezentanți ai autorităților locale din Bistrița.

Momentul aniversar, care avut loc sâmbătă, 7 octombrie 2017 a debutat cu un spectacol muzical având ca tematică ia românească, cu participarea Virginiei Linul.

În luările lor de cuvânt primarul oraşului Besancon, Jean - Louis Fousseret şi primarul oraşului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu, au evidenţiat momentele importante ale relaţiei dintre cele două oraşe şi şi-au reafirmat dorinţa de continuare a colaborării prin schimburi de experienţă, împărtăşirea de modele de bune practici şi preluarea de know-how în domenii ca tineret, sport, educaţie, cultură, promovare a artei populare, gestionare durabilă (fonduri forestiere), economie (parcuri industriale, incubatoare de afaceri), social (acţiuni pe teme legate de persoanele cu dizabilităţi şi persoanele vârstnice), schimburi de experienţă la nivelul Poliţiilor Locale şi a Serviciilor de pompieri voluntari.

Programul delegației române a mai inclus o vizită la Centru de dezvoltare – TEMIS, unul din cele 5 centre de dezvoltare din Franţa, recunoscut pentru polii de excelenţă dedicaţi microtehnicile şi biomedicalul. Centru se întinde pe o suprafață de aproape 250 hectare, are 4.000 angajaţi și 3 poli - antreprenorial, de formare şi de cercetare / inovare. Polul antreprenorial sprijină întreprinderile inovative în ceea ce priveşte crearea şi dezvoltarea întreprinderii, oferind în acest context incubatorul de afaceri, pepiniera de întreprinderi şi acceleratorul de afaceri precum şi infrastructura şi accesul la utilităţi.

Ca pol de formare, centrul TEMIS are parteneriate cu Universitatea Franche – Comte, Şcoala Naţională Superioară de Microtehnici, Universitatea Tehnologică din Belfort-Montbéliard, Centrul de formare a Ucenicilor în domeniul industriei şi Institutul de tehnici de inginerie a industriei.

Vizita la Şcoala Thierry Marx, şcoală de formare profesională a adulţilor cărora li se oferă o a doua şansă, a adus în atenția tuturor importanța acestor proiecte: aici se organizează cursuri gratuite cu durata de 12 săptămâni pentru ajutori de bucătar şi ospătari. Seriozitatea cu care se derulează acest program face ca 90% dintre cursanţi să își găsească un loc de muncă în domeniu, după obţinerea diplomei de absolvire a acestui curs de formare.

Delegaţia municipiului Bistriţa a vizitat și unitatea de pompieri a oraşului Besançon, în vederea stabilirii unei colaborări cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa. În cadrul vizitei, conducerea unităţii din Besançon a făcut o prezentare generală a structurii şi maniera de funcţionare a cazarmei de pompieri din Besançon, apoi au fost prezentate echipamentele din dotare, iar la urmă a avut loc o demonstraţie legată de evacuarea unei persoane rănite dintr-un bloc de locuinţe prin partea exterioară a imobilului.

De asemenea, reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița Năsăud a avut o întâlnire cu reprezentanţii Rectoratului din Besançon în cadrul căreia au avut loc discuţii legate de noi tematici prioritare pentru continuarea schimburilor de experienţă la nivelul celor două instituţii.

Cele două părți și-au exprimat dorința de a continua schimburile şcolare între elevi și profesori, de a organiza activităţi tip tabără cu animatori specializaţi pentru profesori şi studenţi, cursuri de lingvistică aplicată în parteneriat și proiecte educaţionale e-twinning.

1207 vizualizari000besancon0.jpg :: Bistriteanul.ro
000besancon2.jpg :: Bistriteanul.ro
000besancon3.jpg :: Bistriteanul.ro
000besancon1.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro