Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
O bucată de pământ aduce venituri de sute de mii de lei unei comune. A fost nevoie de un proces de 5 ani pentru asta
EVENIMENT. Monumental, la Bistrița... O „creativitate sănătoasă și exuberantă”
OAMENI din Bistrița-Năsăud. Învățătoarea Sorina Pop – frumoasă, amuzantă, deșteaptă și sinceră (FOTO/VIDEO)
La Urgențe, medicii și asistentele muncesc dublu, până la epuizare
Linia Verde duce la desființarea parcărilor de pe Gheorghe Șincai și Dornei
POVEȘTI DIN SAT: Moartea lui Corbu
Aparatul minune Exilis Elite a ajuns la Bistrița! La Salon Claudia!
Regalia Home și IMP România Ind Bistrița fac angajări! Alte oferte de muncă atractive

  327 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Hocus Pocus la pârtia de schi?! Bistrița Civică susține că primăria a decontat bani pentru un șopron inexistent

19/10/2017 14:35:10 Cristina ALEXA  
Potrivit asociației Bistrița Civică, primăria a decontat bani pentru un șopron inexistent de la pârtia de schi. Suma decontată nu a fost deloc nesemnificativă, ajungând la jumătate de milion de lei. Dovada asociației sunt o serie de fotografii.

Una dintre abaterile constatate de Curtea de Conturi la ultimul control care a vizat Primăria Bistrița se referă la decontarea sumei de 532.495 de lei pentru organizarea de șantier și construcția unui șopron cu structură metalică, la pârtia de schi din Wonderland.

Șopronul respectiv ar fi fost destinat depozitării tunurilor de zăpadă, ski-jeturilor și ratracului. Asociația Bistrița Civică susține că șopronul în cauză nu ar fi existat niciodată și prezintă drept dovadă mai multe fotografii realizate în zonă:

„Acel șopron nu a existat niciodată, după cum se poate constata și din pozele anexate, singura construcție aferentă organizării de șantier a fost o baracă-cotainer. Primarul și constructorul ne cred proști. Pe lângă faptul că au umflat de 5 ori prețul acelui șopron (în bugetul anului 2017 sunt alocați circa 100.000 de lei pentru construcția unui șopron unde să fie depozitate tunurile de zăpadă, ski-jeturile și ratracul când nu sunt folosite) susțin că au recuperat circa 11.000 lei deșeuri rezultate în urma dezmembrării șopronului. Culmea, se susține că aceste deșeuri au fost predate la Remat Pitești. Întrebarea este: oare sunt chiar așa proști să cheltuiască o grămadă de bani cu transportul fierului vechi până la Pitești când le puteau valorifica la Remat Bistrița”, explică într-o postare pe Facebook, cei de la Bistrița Civică.

Aceștia mai spun că pe lângă recuperarea prejudiciului se mai impune și tragerea la răspundere penală a celor care au semnat actele de recepție pentru o lucrare care nu s-a efectuat.

„Cu siguranță că nu se vor repeta astfel de abateri dacă cei răspunzători vor plăti material și penal pentru faptele lor”, mai spun reprezentanții Bistrița Civică.

Mai multe despre abaterile constatate de Curtea de Conturi la Primăria Bistrița puteți citi AICI și AICI. 

4560 vizualizarisopronine (4).jpg :: Bistriteanul.ro
sopronine (2).jpg :: Bistriteanul.ro
sopronine (3).jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro