Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Disperare într-o familie din Mărișelu: Copilașul suferă de o tumoră care îi pune viața în pericol
De la Bistrița, la aeroportul din Cluj-Napoca - în siguranță!
Vizionează meciurile importante din ligile europene la această casă de pariuri
NOI locuri de muncă în Bistrița! Se caută lăcătuși mecanici, ingineri industrie alimentară, gestionari, muncitori necalificați, electricieni
De vin bun Produs în Bistrița-Năsăud nu vă faceți grijă! Crama Harșian va scoate 40.000 litri de vinuri de soi
FOTO: Au regăsit în Bistrița-Năsăud tot ce Belgia nu le-a putut oferi. O zi la ferma ecologică din Malin
VIDEO: Cum a vrut un năsăudean să împrăştie buruiana românească în toate ţările curate, impecabile şi sterile precum Elveţia
REVOLTĂTOR: Banii pentru mâncare și rechizite ai copiilor cu nevoi speciale ajung la părinți - elevii rămân flămânzi și neîngrijiți

  1213 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO/VIDEO: Domnica Dologa – un model de seriozitate și autenticitate. De cine se teme mult îndrăgita solistă de folclor

12/10/2017 20:41:22 Ioana BRADEA  
„Sunt mulți tineri care au început frumos și au promis mult, dar s-au pierdut pe drum, de dragul banilor, de dragul comercialului... Domnica Dologa, în schimb, nu a făcut concesii. E cu adevărat un model de seriozitate, implicare, autenticitate și face parte din elita folclorului românesc...”. De cine se teme mai mult îndrăgita solistă de folclor:

Sunt mulți tineri care au început frumos și au promis mult, dar s-au pierdut pe drum, de dragul banilor, de dragul comercialului... Domnica Dologa, în schimb, nu a făcut concesii. Este cu adevărat un model de seriozitate, implicare, autenticitate și face parte din elita folclorului românesc...”, a mărturisit astă-seară secretarul de stat în Ministerul Culturii, Alexandru Pugna, povestind despre Domnica Dologa, în atmosfera încărcată de emoție care s-a instaurat în holul Centrului Cultural Dacia.

Aici a avut loc un spectacol extraordinar de muzică folclorică, organizat în onoarea celor 30 de ani de carieră muzicală pe care Domnica Dologa îi sărbătorește în aceste zile.

Concertul a fost precedat de lansarea și prezentarea a două CD-uri cuprinzând ultimele înregistrări ale artistei, despre ea fiind invitați să vorbească preotul protopop Alexandru Vidican, Nicolae Gălățean, fost director al Centrului Județean pentru Cultură, reprezentanți ai autorităților locale și județene, jurnaliști, dar și colegi și parteneri de scenă.

Vizibil emoționată, Domnica Dologa a mărturisit prietenilor și admiratorilor prezenți că se simte neschimbată precum în copilăria petrecută la Fiad, că nu își imaginează existența fără cântec și că s-a mutat de la oraș la țară tocmai ca să fie aproape de țăranii de la care a învățat atât de multe:

Mai în glumă, mai în serios, Domnica Dologa a recunoscut că se teme mult de directorul Gavril Țărmure, mai ales că „pentru dânsul muzica folclorică este sfântă, cântă și dumnealui foarte frumos și are în repertoriu câteva cântece chiar autentice și foarte frumoase... Mă bucur că m-a ajutat atât de mult în aceste clipe de cumpănă...”, a mai spus Domnica Dologa, adăugând că toate cântecele acestei seri le dedică „acelor țărani care au rămas țărani... Să fie pentru ei...!

Evenimentul organizat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură i-a avut drept invitați în concert pe Cristina Livia Scurtu și Anamaria Marti, Macedon Botârlă, Marinela Zegrean Istici, Pamfil Roată, Nina Predescu, Alexandru Pugna, Felicia Stoian, precum și Florentina și Petre Giurgi.

Nici îndrăgitele melodii ale Domnicăi Dologa nu au lipsit din spectacol, artiștii fiind acompaniați de Orchestra „Dor Românesc”, dirijată de maestrul Ștefan Cigu.

4049 vizualizari000000DomnicaDologa_08.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_10.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_15.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_16.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_03.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_22.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_06.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_04.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_01.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_13.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_11.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_07.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_19.jpg :: Bistriteanul.ro
000000DomnicaDologa_14.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
14:01 - Fundația „Alex Toma”, donație de zece mii de euro pentru Ionuț Zăvoianu!
13:18 - FOTO: A vrut să se dea mare într-o benzinărie și și-a făcut praf BMW-ul proaspăt cumpărat
12:16 - AFLĂ de ce mii de acte de identitate și de căsătorie riscă să ia foc
11:46 - Trafic auto restricționat mâine, pe 1 Decembrie!
11:06 - De la Bistrița, la aeroportul din Cluj-Napoca - în siguranță!
10:34 - Bariera de la Palatul Culturii este amplasată ilegal în zonă. Părinții o consideră inutilă
09:14 - Cât ne costă copiii geniali ai județului
08:02 - Vizionează meciurile importante din ligile europene la această casă de pariuri

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro

Close