Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
O bucată de pământ aduce venituri de sute de mii de lei unei comune. A fost nevoie de un proces de 5 ani pentru asta
La Urgențe, medicii și asistentele muncesc dublu, până la epuizare
Linia Verde duce la desființarea parcărilor de pe Gheorghe Șincai și Dornei
POVEȘTI DIN SAT: Moartea lui Corbu
Aparatul minune Exilis Elite a ajuns la Bistrița! La Salon Claudia!
Regalia Home și IMP România Ind Bistrița fac angajări! Alte oferte de muncă atractive

  578 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Denigrarea Bisericii, una dintre greșelile de neiertat ale fostului preot Cristian Pomohaci

12/10/2017 08:27:25 Bianca SARA  
Mitropolia Ardealului a făcut publică motivarea deciziei sale de excludere din cler a fostului preot Cristian Pomohaci. Acesta a avut atât abateri morale, cât și pastoral-liturgice și dogmatice. Reprezentanții mitropoliei spun că acesta a denigrat Biserica:

Printr-un comunicat de presă, Mitropolia Ardealului explică de ce a aprobat sancțiunea de eliberare din demnitatea preoțească și trecerea în starea de laic în cazul fostului preot Cristian Pomohaci. Potrivit instituției bisericești, Pomohaci a avut patru abateri: una morală, constatată și de Consistoriul Eparhial și alte trei abateri canonice.

Când se referă la abaterile morale, mai marii Bisericii se referă la înregistrarea audio care îl prezintă pe preot în timp ce îi face avansuri sexuale unui adolescent, în încercarea de a-l ademeni să întrețină relații sexuale.

 „Abaterea este incompatibilă cu statutul de preot și aduce grave prejudicii imaginii Bisericii Ortodoxe. (...) Denigrarea Bisericii prin declanșarea și întreținerea unui scandal mediatic fără precedent”, se arată în comunicatul de presă.

În ceea ce privește abaterile pastoral-liturgice și dogmatice, fețele bisericești susțin că Pomohaci ar fi denaturat cu bună știință Sfânta Liturghie și alte rânduieli bisericești, aducându-se atingere învățăturii dogmatice până aproape de erezie, prin „abateri liturgice cu caracter inovator, de influență neoprotestantă”.

Pomohaci a dat dovadă și de neascultare față de autoritatea bisericească, prin neîndeplinirea îndatoririlor canonice, regulamentare și statutare și a tuturor ordinelor și dispozițiilor superiorilor ierarhici.

În ziua apelului, judecat în 5 octombrie la Sibiu, Pomohaci a cerut admiterea retragerii din preoție, însă cererea a fost considerată „tardivă și fără obiect”. 

6029 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
16:02 - FOTO: Mărțișoare hand-made și cadouri pentru persoana iubită! Le găsiți în Piața Centrală
15:48 - OAMENI din Bistrița-Năsăud. Învățătoarea Sorina Pop – frumoasă, amuzantă, deșteaptă și sinceră (FOTO/VIDEO)
15:04 - AUDIO: Ionuț Simionca l-a sunat pe primarul Becleanului, în timpul conferinței de presă, ca să îi lanseze o provocare!
14:09 - A vrut să lase Năsăudul în beznă totală!
13:21 - Frumoasă, chiar și cu prețul unui dosar penal...!
12:13 - Cristian Niculae: N-am venit să fiu viceprimarul orașului, am venit să fiu primar!
11:53 - FOTO: Sancţiuni de zeci de mii de lei, aplicate în zona Ocolului Silvic Dealu Negru
11:30 - E oficial! Berni Szocs, cetățean de onoare al municipiului Bistrița!
10:27 - EVENIMENT. Monumental, la Bistrița... O „creativitate sănătoasă și exuberantă”
09:24 - Decontări ilegale de medicamente în valoare de sute de mii de lei la Casa de Asigurări de Sănătate
08:38 - AZI, în Bistrița: Cum celebrăm Dragobetele
08:00 - AGRO-ARDEAL cumpără bovine! Plata pe loc până în 5000 lei!

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro